De geschiedenis van de storytelling

Storytelling workshop Breda

Ik hou van een goed verhaal. Ik word verliefd op een hoofdpersoon, meestal tijdens het eerste hoofdstuk. Ik kan niet wachten op het volgende hoofdstuk.

In mijn storytelling workshop leer ik zwendelverhalen en hoe je ze moet vertellen.

Er zit schoonheid in die oude verhalen, net zoals er schoonheid zit in de verhalen van de meeste mensen. In mijn klas moedig ik studenten aan creatief te zijn door deze creatieve component in hun studie op te nemen. Ik moedig studenten ook aan om eerlijk te zijn bij het vertellen van hun verhalen. Het eindresultaat: een oneerlijke verteller.

Vliegen naar de maan

Ik heb persoonlijk de geschiedenis van het ruimtevaartprogramma tot in detail bestudeerd. De oprichting van de NASA en de beweegredenen achter het besluit om naar de maan te gaan, zijn fundamenteel belangrijke onderdelen van de geschiedenis van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Als u de echte geschiedenis van de maan wilt kennen, raad ik u ten zeerste aan de romans The Five by Five van Andy Stewart, Dan Brown, John Young, en Erik Jonasson te lezen. Een volledige geschiedenis van de maan kan alleen worden gegeven door een professioneel geschiedenisonderzoeksbureau.

Ik kan het belang van professioneel onderzoek en toegang niet genoeg benadrukken. Ik kan niet in detail ingaan op de ontwikkeling van het ruimteprogramma zonder me bezig te houden met de geschiedenis van de maan. De geschiedenis heeft de neiging vooruit te gaan als de mensen er niet zijn om haar bij te houden.

Sterke verhalen over de maan als storyteller

In de daaropvolgende jaren zou een handvol Amerikanen een zeer succesvolle missie naar de maan lanceren. Het zou de Verenigde Staten helpen een politieke wil te krijgen om terug te keren naar de ruimteverkenning.

Laten we teruggaan naar de Sabbat van de Wielen. In de Sabbat van de Wielen worden alle wielen gedraaid, behalve één, dat naar de wijzers van de klok wordt gedraaid. Naar dat ene wiel wordt verwezen als “het wiel van de pen.” Met andere woorden, als men haast heeft, is dit het moment om creatief te worden. Kilometers en kilometers van nieuwe textuur en beeldhouwen kunnen worden gemaakt op een wiel, wat veel gemakkelijker is dan proberen te kerven op een groot stuk gevulkaniseerd rubber.

Wanneer je echter een wiel of een stuk van een wiel hebt bewerkt, is er geen reden om je te haasten, want “de pen” is constant beschikbaar. De hand die het wiel gesneden heeft, heeft er lang over gedaan om de vorm te perfectioneren. En, tenzij je op geleende tijd zit, of op geleend geld – dat wil zeggen, tenzij je een echt origineel kunstwerk maakt, wat vele maanden van toegewijd hard werken vergt – is de vorm die de machine moet produceren vrij vast en meestal wat de persoon van plan is te schrijven.